Am gasit un articol foarte interesant si vreau s ail impartasesc cu voi. Raspund astfel unei intrebari repetitive, si anume “cum imi planific campaniile seo, bugetul?”. Cand vine vorba de SEO majoritatea utilizatorilor, proprietarilor de site-uri nu pot intelege cum sa planifice o campanie SEO eficienta/ pentru ca afacerea sa ajunga pe pozitii fruntase in cautarile google.
Reguli respectate, pozitii in Google un avantaj
Nu multi dintre proprietarii unei afaceri online sunt constienti ca sunt direct responsabili de afacerea lor si totodata trebuie sa respecte regulile Google pentru o clasare mai buna in cautari. Majoritatea celor care se indreapta catre un “Seo ieftin” ajung sa dispara din cautarile google datorita faptului ca nu respecta regulile de baza pentru optimizare site web.
Pentru a raspunde la intrebarea “cum imi planific campaniile seo, bugetul?” pot spune ca fara un plan existent este foarte greu sa urmariti progresul sau sa masurati succesul unui site. Este adevarat ca nu exista un plan de marketing “unic pentru toti”. Fiecare site este diferit si are propriile sale provocari unice. Atunci când se elaborează un plan, trebuie să se stabilească mai întâi obiectivele și obiectivele. Următorul pas este de a determina cea mai bună cale pentru atingerea acestor obiective. Lucrul cheie pe care trebuie să-l amintiți despre marketingul digital este că acesta este un proces continuu. Necesitatea de a vă verifica site-ul pentru probleme tehnice, adăugare de conținut și obținere de link-uri nu se termină niciodată. La fel de important de înțeles este că, spre deosebire de PPC, este nevoie de timp pentru a vedea rezultatele SEO. Chiar daca planul este unic pentru fiecare site, intr-o campanie SEO de succes sunt incluse in general elementele urmatoare:·
- Auditul SEO – verificati problemele existente in site si elaborate un plan de remediere a problemelor gasite.
- Linkurile catre site – cu cat sunt mai multe linkuri catre site-ul dumneavoastra cu atat clasarea lui in cautari este mai eficienta.Cuvintele cheie – cautati cuvinte cheie relevante, expresii cautate pe Google. Incorporarea unor expresii extrem de căutate și relevante în planul dvs. de optimizare a site-ului web este încă important.
- Optimizare interna a paginii: meta taguri, optimizarea imaginilor, optimizarea linkurilor, optimizarea cuvintelor cheie.
- Analiza concurentei – Cea mai buna metoda de a rămâne în fața competiției este înțelegerea pe deplin a concurenței·
- Crearea de continut – aceasta ar trebui considerată o sarcină perpetuă și, în mod ideal, va urma o cale dublă. O parte a strategiei dvs. ar trebui să se concentreze pe atragerea de legături și crearea de conținut conceput în acest scop·
- Schimbul de linkuri – este o treaba mai greoaie si de durata, dar trebuie efectuata pentru a ajunge pe pozitii principale in cautari.
- Social media – Aceasta este o altă sarcină care trebuie executată cu un scop dublu; În special, crearea de audiență și marketingul social media. Rețineți că marketingul social media necesită o interacțiune reală om-om pentru a lucra.
Bugetul pentru campaniile seo
Cat costa o campanie SEO? Preturile difera in functie de numarul de cuvinte pe care doriti clasarea in motoarele de cautare, si cat de bine este gandita strategia. In prima faza companiile propun un tarif mic pentru a putea vedea exact pe ce criteria se poate ajunge pe prima pagina mai repede. Daca batalia pe cuvintele principale este foarte mare, este nevoie de timp pentru a putea ajunge acolo unde va doriti. Speram ca acest articol a fost destul de folositor.
Daca aveti nevoie de informatii si chiar implementarea unei campanii seo pentru site-ul / magazinul dumneavoastra ne puteti contacta atat prin email cat si telefonic in pagina de contact.